Säsongskort & Matchbiljetter
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Innebandyklubb
Innebandy
HA

Wings huvudcoach Alex Johansson inför hemmapremiären
2023-10-06 12:23
Aleander Johansson leder Wings A-lag för 3:e säsongen i rad.

33-årige Alexander Johansson som de senaste två åren gjort 119 poäng på 44 matcher och som även spelat för Warberg i SSL samt Hagunda och Lerum allsvenskan för att nämna några klubbar kommer den här säsongen fullt ut leda herrlaget i division 2. 

 

Wingsredaktionen satte sig ned med Coach Alex för att höra om hans tankar inför hemmpremiären och säsongen.

 

Varför ska du som älskar innebandy se Landvetters herrlag spela i division 2?

 

     Jag kan lova en hög målgaranti på våra matcher. Vi har en fantastisk häftig offensiv och spelare en fartfylld innebandy. Vi vill ge alla som kommer och tittar på våra matcher två härliga timmar tillsammans där publiken ska känna att de är en del av vår framgång. Vi ska göra Pinntorpshallen till en plats som man vill ta sig till och förhoppningsvis uppleva en härlig atmosfär. Vi som lag vill vara med och fajtas i toppen denna säsong så pressen ligger på oss att höja vår prestation och leverera något som många vill vara en del av. 

 

 

Att Wings har gott självförtroende märks på mer än ett sätt. Nytt är bland annat att ni börjat med med Säsongskort till Herrlagets hemmamatcher?

 

    En av årets nyheter är säsongskortet vilket jag tycker är en självklarhet faktiskt! Inte nog med att du får ca 30 kr rabatt på inträde sett över säsongen så gör det att du blir mer engagerad. 
Skaffar du ett årskort så gör det att du oftare kommer tittar och stöttar laget samt föreningen. Min familj har skaffat Familjekortet vilket är riktigt bra då man kan gå fyra personer. Så roligt om många hänger på och skaffar ett. 

 

 

Om vi delar in säsongen i två delar, vad kan vi förvänta oss fram till juluppehållet av Landvetter?

 

   Att vi ligger på en position i tabellen som gör att vi är med i toppstriden när det avgörs. Att vi levererar en produkt som folk vill se och följa på plats. Att laget är påslagna och fokuserad på varje match. Vi kommer även arbeta efter ödmjukheten att alltid vilja bli bättre, både som lag och som spelare.

 

 

Och hur tänker du på perioden januari till april nästa vår?

 

   Att vi har arbetsron att kunna fokusera ännu mer på små detaljer och gå djupare in på den individuell utvecklingen. Att laget fungerar riktigt bra med tanke på att vi kryddat truppen med sju nyförvärv med erfarenhet av högre serier inför säsongen. Att vi kan försvara en bra höstsäsong med en ännu starkare vår när det gäller att hamna över så många streck som möjligt i tabellen .

 

 

Du är klubbens mest meriterade spelare numera. Vad hoppas du kunna sätt för prägel på Landvetters herrar i division 2 nu när du enbart är ledare?

 

   Att respektera lagets röst och målsättning. Respektera den som står bredvid dig och dennes vilja och uppoffring samt att dra ditt strå till stacken. Också att acceptera att vi alla är olika och har olika kunskaper, roller och personligheter. Att se detta som en styrka och något vi alla kan lära oss av, inte se det som något negativt eller påfrestande. Jag har också jobbat hårt under de två senaste åren med att man som spelare ska vilja lära sig nya saker, både på plan och med sig själv, se sig själv med "nya ögon". Och till sist - vinnarmentalitet.

 

 

Din roll i klubben som talangutvecklare och ansvarig för herrlaget i division 2 är superviktigt. Vad är det som får dig att brinna så mycket för innebandy och ditt uppdrag?

 

   Det är enkelt att svara på. Jag älskar innebandy och jag älskar att arbeta med människor, visst det låter klyschigt men det är sanningen.  Föreningslivet och idrotten har betytt nästintill allt för mig och mitt liv, hittills. Jag har byggt på mig mycket erfarenheter från både innebandyn och fotbollen och ibland har det även varit negativt många stunder med föreningar, lag eller tränare som bara fungerat delvis eller inte alls.   Jag brinner för att få vara del av något och vill försöka ge andra yngre personer möjligheter att uppleva fantastiska stunder som innebandyspelare som jag själv gjorde under min aktiva karriär. Mitt mål är att föreningen Landvetter Wings ska skapa rätt möjligheter för dem att utvecklas och inte tappa massa barn och ungdomar på vägen samt att skapa en härlig gemenskap som jag vet är så galet häftigt att ha på träningar, matcher, i hallen, i omklädningsrummet och i den övriga vardagen.

 

 

 
Wings Partners