En match som är en kontrast av förra helgens seriepremiär.

En match där rutin och klokhet lös med sin frånvaro.

En match vi lär oss hur viktigt det är att vara påslagna, vilket lag vi än möter.

1a perioden är en ganska seg historia där båda lagen känner på varandra.

Frölunda gör 0-1 i powerplay och sen bjuder vi även på 0-2 några minuter senare.

Frölunda visar på rutin och trygghet i sitt spel med mycket långa passningar och får oss att jobba mycket utan boll.

Inför 2a perioden så var det dags för oss att vakna och det gjorde vi.

Det tar 2 minuter för oss att göra 1-2 och i 10 minuter så rör knappt Frölunda bollen.

Nu spelar vi så som vi vill spela med högt bolltempo, rörelse och kloka beslut och vi är vid flera gånger nära på att kvittera.

Men tyvärr så ger vi bort matchen till Frölunda igen och 2 st rejäla bjudningar och misstag från ingen stans tillåter Frölunda att göra både 1-3 och 1-4 på någon minut.

Och här skulle jag påstå att vi tappar matchen. Resten av perioden är spelet väldigt ostrukturerat och chansrik från båda hållen.

3e perioden hade vi inte så mycket andra val än att försöka gå för det men här är Frölunda några storlekar för stora, framförallt i rutin och kloka val.

En läxa som vi behöver ta med oss och lära oss av.

Matchen slutar tillslut 5-11, och vi gör i stort sett en dålig match och bjuder Frölunda på 3 poäng ikväll.

Matchens 3 vingar:

✈️✈️✈️ - GW

✈️✈️ - Garcia

✈️ - Eric

På söndag möter vi Backadalen borta, en svår match som kommer kräva klokhet och tålamod.

Premiär borta mot Burås.

2022-10-02
Res.  2-11 (1-2, 0-6, 1-3)

Då var det äntligen dags att kicka igång säsongen och det gjorde vi borta mot Burås i Lundenhallen.
Ett Burås som tog klivet upp från division 3 inför denna säsongen och som vi vet har kvalitéer på plan sen tidigare säsonger vi spelat mot dom.

1a perioden: Vi går ut starkt och första 10 minuterna spelar vi väldigt kontrollerad innebandy, både i offensiven men framförallt i defensiven och Burås kommer knappt till halvchanser. Landvetters alldeles egna Jocob Pinken Henriksson sätter ton och avlossar.
Sista 10 minuterna i 1:a börjar vi slarva och tappa vår kontroll, detta leder till att vi tar 2 utvisningar på loppet av 2 minuter och ger Burås möjlighet gör att kvittera, vilket de gör i en väldigt trasslig situationen framför GW (målvakt).
Vi lyckas ändå göra ett mål till i slutet av perioden plus att vi får med oss en utvisning som innebär att vi får börja spela 2a perioden i powerplay.

2a perioden:
Andra perioden är 0:38 sekunder gammal när vårt första nyförvärv presenterar sig i målprotokollet, Hannes Karlsson, som bestämt och snyggt smäller in bollen från slottet, efter fint spel från powerplay. 2 minuter senare är det vårt andra nyförvärv tur att också göra mål, Elias Nemlander-Falk, 4-1. 5-1 är riktigt innebandygodis signerat Adam Andersson som visar sina padelkunskaper och smäller till en volley högt upp från högerfickan (kan eventuellt bli årets mål).
En period vi dominerar på alla sätt och där vi visar på att försäsong har givit resultat i våran defensiv, att vi inte bjuder in motståndet och slappnar av, kort och gott vi blir inte bekväma.
Vi fortsätter att ösa på och vinner tillslut perioden med 6-0 och på tavlan står det 8-1 inför 3e perioden.

3e perioden:

Börjar med lite utvisningar och ganska oordnat spel från båda lagen. 3 utvisningar inom loppet av 3 minuter som slutar med att vår spelande tränare, Alex smätter upp 9-1 i första kryss och 2 minuter senare också gör 10-1.
Resten av perioden har vi fin kontroll på och Burås har fortsatt väldigt svårt att hitta lägen. I en trasslig situation framför vår kasse i sista minuten får ändå Burås in en 10-2 reducering. Noa Cavassi får sätta spiken i kistan med 11-2 och domarna blåser av matchen.

Coach Alex sumering:
Jag tycker vi visar på stor kontroll och mognad i vårt spel idag. En stor del av vad vi har ägnat vår försäsong kring - att bli smartare, tänka mer konsekvenstänk, mognare innebandy.
Även om detta bara är vår första match och det mot ett nykomlingslag så ser jag stor skillnad sen förra säsongen i just dessa moment.

Vi gör mycket mål vilket vi även gjorde förra säsongen men det viktiga och det jag och laget tar med oss är att vi bara släpper in 2 mål, att vi släpper till fåtalet målchanser och att vi gör det vi ska göra och kommit överens om i stort sätt 50 minuter av 60.
Väldigt kul också att se våra nya spelar komma in och ta de roller som de gör och även att alla är med i poängprotokollet!