Säsongskort & Matchbiljetter
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Landvetter Innebandyklubb
Innebandy

Landvetter Wings startar upp ett JAS-lag på herrsidan.
2024-03-05 12:59
Landvetter Wings Utvecklingslag säsongen 23.24

Landvetter Wings startar upp ett JAS-lag för spel i Juniorallsvenskan med start säsongen 24/25. Redan nu har arbetet med Wings nya struktur på herrsidan påbörjats där killarna efter ålderslagstiden erbjuds både ett Utvecklingslag, JAS-lag och A- respektive B-lag för de som har senioråldern inne. Nästa säsong, 25/25, kan pojkar födda 2008 spela både i junior- och i seniorserien. Initiativet är en naturlig del i Landvetter Wings målsättning att erbjuda innebandyspel för alla som vill spela från junioråldern och fram och med denna struktur ha möjlighet att långsiktigt fånga upp och utmana de stora antal killar som idag spelar i alla Wings ålderslag där Wings på killsidan hittills saknat en brygga med rätt spel- och utvecklingsmöjligheter över junioråren mellan undomsspel och representationslag.

JAS är förkortning för Juniorallsvenskan HJ18. En utvecklingsserie som spelas i regionala grupper över hela landet och ligger under Svenska Innebandyförbundets. Lagen som ligger i topp efter seriespelet kvalar till SM-slutspelet och väl där spelar de 16 inkvalade lagen om SM-medaljerna.

 

Senast Landvetter Wings hade ett JAS-lag på killsidan var före pandemin. Närmare bestämt säsongerna 19/20 och 20/21, då flera i truppen i dagens Wings Herrlag spelade i Wings JAS-lag.

 

Nu är det dags för en nysatsning. Lagbygget består i huvudsak av killar från Wings kullar födda -07, -08 och -09 samt nya spelare som ansluter till föreningen. Föreningen arbetar i skrivande stund med att tillsätta en riktigt bra tränarstab.

 

Uppstarten av ett JAS-lag är ett naturligt steg för Landvetter Wings som förening. Den pågående säsongen är föreningen Västsvenska IBFs största förening. Wings har ålderslag i alla åldrar från de yngsta födda 2017 och är i stort behov av att kunna erbjuda rätt utvecklingsmöjligheter i junioråldrarna. Fokus är just utveckling samt att på sikt kunna lyfta upp Landvetterfostrade spelare i föreningens representationslag. Ett representationslag som redan nu är ungt och samtidigt utmanar om att kliva upp i innebandyns elitskikt.

 

Uppstarten av ett JAS-lag sker redan innan sommaren för att laget ska vara redo till seriestart i september 2024. Parallellt med JAS-laget drivs föreningens Utvecklingslag lett av föreningens Sportchef på killsidan tillika huvudtränare i A-laget Alexander Johansson. Utvecklingslaget är instegslag till JAS-laget och ett lag där man ska kunna träna och utmanas för att utvecklas som spelare. Under tiden kommer spelare bli redo för att prova på och arbetas in i ett JAS lag. Dörren kommer alltid stå öppen för ta platser i ett JAS

 

Så här säger Alexander Johansson om Wings satsning killsidan.

 

Wings startar upp ett JAS-lag  inför säsongen 24/25. Berätta?

- Vi gör detta nu pga att vi idag har rätt förutsättningar för det, drivet och personer i föreningen som kan och kommer göra ett bra jobb med det. Det känns som en självklarhet att kunna erbjuda den naturliga stegen i föreningen att kunna gå från juniorserie - JAS - Seniorserie. 

 

Alexander svarar på mer frågor om Wings JAS-satsning i en intervju som publiceras i Wings kanaler längre fram. 

 
Wings Partners